Beyond the Petro Dollar – Sheikh Imran Nazar Hosein

Dah lama kami tak menghadiri lecture Islamic eschatology oleh Sheikh Imran N. Hosein. Alhamdulillah, pada hari Rabu selepas Raya Haji baru-baru ni, Allah izinkan kami untuk attend lecture beliau di Setapak yang bertajuk Beyond the Petro Dollar : An Islamic Response to the BOGUS Monetary System.

An Islamic Response to the Bogus Monetary System

Beyond the Petro Dollar

Masa tengok tajuk tu, soalan pertama saya bertanyakan pada suami ialah, “BOGUS tu apa, bang?”

Jawapan ringkas suami,”BOGUS tu tipu.”

Fine. Perkataan tipu itu sendiri dah menjawab banyak soalan lain, I know how it feel berada dalam sistem yang penuh penipuan dan dikaburi atas nama ISLAM dan SYARIAH. Sorry.. bab ini saya memang emosi sebab sistemnya sangat jahat dan banyak merosakkan ummah.

Saya tak masuk join lecture petang tu sebab menjaga anak-anak yang keletihan. Jadi, saya cuma tunggu suami sahaja dalam van kami. Sementara menunggu tu, saya uruskan order customers dan buat simple online coaching melalui whatsapps sahaja.

Alhamdulillah sekali lagi dapat refresh banyak ilmu-ilmu yang banyak dah kami terlupa, dan ada beberapa input baru suami dapat masa lecture tempoh hari. Cuma terkilan kali ini, sebab kami tiba agak lewat maka tak sempat nak rekodkan lecture tajuk ini. Tapi, bagi anda yang berminat nak tau, boleh search aje kat Youtube dengan tajuk yang sama 🙂

Buku terkini Sheikh yang suami beli haritu.

Khidr dan Methodology

Islamic Eschatology

Beyond the Petro Dollar

Beyond the Petro Dollar

Beyond the Petro Dollar

Beyond the Petro Dollar

Beyond the Petro Dollar

Beyond the Petro Dollar

Mungkin ada yang baru dengar nama Sheikh Imran N. Hosein ini, bolehlah baca serba-sedikit tentang beliau di sini. Alhamdulillah Allah temukan kami dengan beliau di mana ia menjadi push factor yang amat kuat untuk kami komited dalam business demi membebaskan diri daripada riba’ yang jahat ini.

Hopefully, kami dapat attend his very next kuliah pada hujung bulan ini. Ameen.

#MakAnakRamai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...